Nieuws

23-10-2018
door Carlijn van Es

Workshop 'Maak jij het verschil?'

Vrijdag 23 november vindt de Altra workshop 'Maak jij het verschil?' plaats. Tijdens de workshop wordt toegelicht hoe mensen uit het sociaal netwerk van het kind het verschil kunnen maken. Ook zal worden besproken hoe je ernstige klachten kunt herkennen en behandelen. De workshop wordt geleid door Tycho Vecht (Altra) en Annemariek Sepers (Centrum '45). Lees meer op de website van Altra.

27-06-2018
door Carlijn van Es

LOCK congres Trauma en Veerkracht #2

Op 24 september 2018 vindt het LOCK congres Trauma en Veerkracht #2 plaats. Het congres richt zich op professionals die werken met kinderen, jongeren en gezinnen, zoals behandelaren, wijkteammedewerkers, jeugdhulpprofessionals en leerkrachten. Naast keynotes door Iva Bicanic, Arianne Struik en Peter Adriaenssens, vinden workshops plaats. Lees meer en meld je aan op de website van het LOCK.

07-06-2018
door Carlijn van Es

Symposium ‘Kind, Gezin en Trauma’

Om hulpverleners die met kinderen, jongeren en hun gezin in aanraking komen te informeren over de impact van heftige gebeurtenissen én wat we voor hen kunnen betekenen, organiseert het landelijk netwerk Trauma Experts het symposium ‘Kind, Gezin en Trauma’. Er zullen presentaties over verschillende onderwerpen rondom kind, gezin en trauma, zoals seksuele traumatisering en de impact van heftige conflicten op kinderen en hun gezin plaatsvinden. Lees meer over het symposium op de site van het LOCK.

07-06-2018
door Carlijn van Es

Onderzoek COA en Werkgroep Kind in azc

In opdracht van het COA en de Werkgroep Kind in azc is een onderzoek uitgevoerd naar de leefomstandigheden van kinderen in asielzoekerscentra en gezinslocaties. Zij concludeerden dat de situatie van kinderen in asielzoekerscentra in Nederland nog niet volledig voldoet aan de normen uit het VN-Kinderrechtenverdrag. Het onderzoek verscheen 6 juni 2018. Lees verder op de site van Werkgroep Kind in azc.