Hulp zoeken

Hulp zoeken

Wat moet ik doen als ik denk dat ik hulp nodig heb?

Traumacheck
Als je denkt dat je hulp nodig hebt, kan je de traumacheck op deze website invullen. Maar met deze test kan je niet zeker weten of je een posttraumatische stressstoornis hebt. Daarvoor moet je naar je huisarts die zal verwijzen naar een psycholoog, pedagoog of psychiater die in diagnostiek en behandeling van trauma gespecialiseerd is.

Spreken met een volwassene
Het is handig om met je ouders of iemand anders te bespreken dat je denkt dat je hulp nodig hebt. Zij kunnen je steunen, adviseren, en helpen zoeken naar psychologische hulp.

Huisarts
Je kan ook naar je huisarts gaan. Die kan jouw vragen beantwoorden en je verwijzen naar een psycholoog, pedagoog of psychiater. Wanneer je liever niet naar de huisarts wil, neem dan iemand op school of op je werk in vertrouwen.

Kindertelefoon
Of bel de Kindertelefoon. Die is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar, die in vertrouwen willen praten. Je kan met de Kindertelefoon bellen en chatten, maar je kan ook een berichtje op hun website zetten. De medewerkers van de Kindertelefoon luisteren naar je verhaal en kunnen je advies en tips geven.

Chat met Fier
Daar kan je ’s avonds, ’s nachts en in het weekend terecht, zie de website Chat met Fier.

Centrum Seksueel Geweld
Als er sprake is van seksueel geweld, kan je telefonisch contact opnemen met Centrum Seksueel Geweld via 0800-0188.

Stappenplan
Tot slot kun je het stappenplan op deze website gebruiken. Hier staat stap voor stap uitgelegd wat je kan doen, als je denkt dat je hulp nodig hebt.

Ik wil geen hulp
Misschien wil je helemaal geen hulp. Dan ben je niet de enige. Kijk rustig rond op deze website om meer te weten te komen over gevolgen van het meemaken van schokkende gebeurtenissen en wat je eraan kan doen.