Header

Home

Kinderen en jongeren kunnen door schokkende gebeurtenissen psychisch in de knel raken. Trauma Experts kan dan helpen. Wij zijn expert op het gebied van traumabehandeling van kind en gezin. We hebben onze kennis en expertise gebundeld op deze website. Hier kan je terecht voor meer informatie over psychotrauma.
body
Voor kinderen & jongeren

Ik heb een schokkende gebeurtenis meegemaakt, heb ik last van posttraumatische stressreacties?

Doe de check
Voor gezinsleden & betrokkenen

Wat kan ik doen wanneer mijn kind iets ingrijpends heeft meegemaakt?

Check de symptomen
Voor verwijzers & professionals

Hoe herken ik posttraumatische stressreacties en hoe verwijs ik?

Bekijk de checklist

Wat is een trauma?
Het woord trauma verwijst naar de reacties die zich voordoen na het meemaken van een schokkende gebeurtenis. Dat kunnen verschillende gebeurtenissen zijn. Zie deze pagina voor voorbeelden.

Traumabehandeling
Gelukkig bestaat er effectieve behandeling voor de gevolgen van schokkende gebeurtenissen. Traumabehandeling waarvan ook bewezen is dat het helpt. Maar niet iedereen heeft behandeling nodig. Lees hier meer informatie over traumabehandeling.

Verwijzen naar een geregistreerde professional
Een tijdige verwijzing naar deskundige hulp kan voorkomen dat er zich een posttraumatische stressstoornis ontwikkelt. Wie op zoek is naar informatie over hoe te verwijzen naar een gespecialiseerde professional, kan hier klikken.

Nieuws

ARQ Contactpunt Gezin

29 april is het ARQ Contactpunt Gezin geopend. Het contactpunt is dagelijks bereikbaar van 10-12 en 14-16 uur (ma t/m vrij) op nummer 088-3305599 en via gezin@arq.org. In deze coronatijd zijn gezinnen meer op elkaar aangewezen. Er zijn de laatste tijd veel signalen dat dat soms een grote uitdaging is en dat er risico's voor welzijn en veiligheid zijn. Met dit contactpunt wordt ondersteuning geboden aan de professionals die in de opvang van en zorg voor jeugd werkzaam zijn, of in het onderwijs te maken krijgen met extra kwetsbare gezinnen. Waar het kan wordt geholpen traumatische stress te voorkomen. Ook gezinsleden kunnen contact opnemen. Dat kan kosteloos en anoniem. Zonodig kan er worden geholpen bij verwijzing of verdere hulp.

Trauma Experts in Coronatijden

Vanwege Corona is het erg druk bij al onze instellingen. Trauma Experts is nog wel bereikbaar! Dus heb je vragen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Symposium TraumaExperts 9 oktober, Utrecht

Op 9 oktober organiseren de TraumaExperts een symposium voor verwijzers bij het WKZ in Utrecht. Na een keynote lezing van de Kinderombudsvrouw prof. dr. Margrite Kalverboer zijn er bijdragen van Iva Bicanic (Landelijk Psychotraumacentrum UMC Utrecht), Carlijn de Roos (de Bascule), Margreet Visser (Kinder- & Jeugdtraumacentrum Kenter Jeugdhulp), Sisca van der Hell, Josca van Herk en Masja Juffermans (Rivierduinen), Josina Postma en Marjanne Munniksma (Fier) en Valerie Fictorie (KJTC Kenter Jeugdhulp) en Trudy Mooren (ARQ Centrum '45). 

Het maximale aantal inschrijvingen is inmiddels bereikt.